DPG Media Amsterdam

Hoofdaannemer: Besix NL
Opdrachtgever: Gebr. De Koning
Bouwteampartner: Key Staal

Ontwikkelaar Being heeft het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media in Amsterdam-Overamstel ontwikkeld. Het innovatieve gebouw, waarbij sterk is ingezet op de relatie tussen natuur en technologie, beslaat een totale oppervlakte van circa 46.000 m2 en is daarmee één van de grootste houten kantoren ter wereld. Hiermee is het Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media één van de grootste hybride houten gebouwen van de wereld. Het volume bestaat uit een dubbellaags parkeergarage met een 7-laagse opbouw.

Werkzaamheden Key Staal

Key Staal heeft in opdracht van Gebr. De Koning een rol gespeeld bij dit project door het leveren, samenstellen, monteren, demonteren en terugkopen van een stempelconstructie voor de bouwkuip. De bouwkuip, met een omvang van 8800m2 en een overspanning van 54 meter, is gestempeld met behulp van ons modulaire stempelsysteem. Onze aanpak was gericht op efficiëntie en minimalisering van overlast, met slechts 3 weken nodig voor het realiseren van het stempelraam en 2 weken voor demontage. Tijdens de uitvoering werd rekening gehouden met het ongestoord voortzetten van de bedrijfsvoering van DPG Media.

Bijzonderheden

Het accent lag vanaf het begin af aan op duurzaamheid bij de bouw van dit unieke hout-hybride kantoorpand in Amsterdam. Bij de realisatie van de bouwkuip is 100% herbruikbaarheid van de stalen damwanden en de modulaire stempelconstructie gegarandeerd. Met 1750 ton stalen damwand en 830 ton stalen stempelmateriaal, waarbij de complete engineering in nauwe samenwerking met Gebr. De Koning is uitgevoerd, hebben we ons streven naar duurzaamheid waargemaakt.

Bekijk hier de projectfilm gemaakt door Gebr. De Koning en lees het artikel in het vakblad Industrie Bouw voor een diepgaand inzicht in dit bijzondere project.

© 2024 Key Staal B.V.

Delen