Revolutionair modulair stempelraam

Duurzaamheid, efficiëntie en veiligheid gecombineerd

Modulaire stempelramen zijn niet uniek. Wat uniek aan ons systeem is, is dat het geschikt is voor zeer grote krachten. Vooral de modulaire gordingen zijn een unicum in de wereld aangezien deze zonder problemen als enkele, dubbele, driedubbele en indien nodig als vierdubbele gording kan worden uitgevoerd om de stempelkrachten tot 1200 ton per stempel of schoor over te kunnen brengen naar de grondkerende constructie.

Bij de realisatie van complexe bouwkuipen wordt traditioneel veel materiaal gebruikt. Voorheen werden gordingen, stempels en schoren voor bouwkuipen op maat gemaakt, wat resulteerde in reststukken die vaak niet herbruikbaar waren. Maar wij geloven in verandering. Als pionier in de sector hebben we bij Key Staal vijf jaar geleden het roer omgegooid door een innovatief modulair stempelsysteem te ontwikkelen.

Ons modulaire stempelraam is niet alleen duurzaam, maar ook veelzijdig. Dankzij de modulaire opbouw is het geschikt voor elke bouwkuip, terwijl het minimaliseren van afval resulteert in een aanzienlijk lagere milieu of CO2 footprint. In een tijd waarin de bouwsector bekend staat als een van de grootste stikstofproducenten, nemen wij onze verantwoordelijkheid serieus. Door bewust om te gaan met de inzet van materialen, detaillering die breed inzetbaar is in het kader van hergebruik worden stikstofemissies gereduceerd en dragen wij bij aan een schonere toekomst.

Keystaal Het systeem
Keystaal Het systeem 2

Ons systeem biedt niet alleen milieuvriendelijke of technische voordelen, maar ook praktische voordelen voor ieder project. Dankzij de snelle montage en demontage verloopt het proces efficiënter dan bij traditionele stempelramen. Ook kan het stempelsysteem desgewenst onder voorspanning worden gebracht door een inventief, intern ontwikkeld vijzelsysteem. Dit heeft directe positieve effecten op de projectplanning en uiteindelijk op de totale bouwkosten.

Stempelconstructies staan onder hoge spanning wat met name tot uiting komt bij het verwijderen van een stempelsysteem. Key Staal heeft de veiligheid voor medewerkers hoog in het vaandel. Om de veiligheid te vergroten bij het verwijderen van het stempelsystemen is een methode ontwikkeld om de stempels gecontroleerd te ontspannen. 

Ontdek vandaag nog hoe ons modulaire stempelraam uw project naar nieuwe hoogten kan tillen. Met Key Staal aan uw zijde, bouw je niet alleen aan een solide constructie, maar ook aan een veilige en duurzame toekomst.

Het systeem in de praktijk

© 2024 Key Staal B.V.

Delen