Cadix B6 Antwerpen

Opdrachtgever: Smet Group
Onderaannemer: Key Staal

In de Cadixwijk in Antwerpen, gelegen op de hoek van de Londenstraat en Kattendijkdok-Oostkaai, verrijst binnenkort Cadix B6: een veelzijdig kantoorgebouw. Dit moderne complex biedt niet alleen ruimte voor werk, maar ook voor ontspanning en horeca.

Werkzaamheden Key Staal

Key Staal heeft de opdracht gekregen van Smet Group om een rol te spelen in de realisatie van dit project door middel van zijn modulaire stempelsysteem voor de bouwkuip. Met meer dan 130 meter dubbele gording en 13 schoren van diverse lengtes, heeft Key Staal circa 124 ton staal geleverd. Door ons engineeringsteam werden niet alleen de stalen componenten ontworpen, maar hebben we ook gezorgd voor de levering, montage en demontage, alles binnen één hand, namelijk die van Key Staal. Dit heeft niet alleen efficiëntie bevorderd, maar ook duurzaamheid gegarandeerd door het modulaire systeem, waardoor de inzet van materialen optimaal wordt benut. Bovendien voldoet onze modulaire stempeling aan de EN 1090 norm, tot EXC. 3 mogelijk.

Bijzonderheden

Het Cadix B6-project onderscheidt zich door zijn unieke ontwerp in de vorm van een driehoek, waarmee niet alleen een esthetische meerwaarde wordt gecreëerd voor de omgeving, maar ook de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. De diepte van de bouwput, noodzakelijk voor de drielaagse ondergrondse parkeergarage, voegt een extra dimensie toe aan de uitdagingen van dit project. Dit vereiste aangepast maatwerk van het stempelraam, waarbij het modulaire systeem van Key Staal zich als uiterst geschikt bewees. Door dit systeem kon de complexe geometrie van het gebouw efficiënt worden ondersteund tijdens de bouw, wat resulteerde in een gestroomlijnd en goed uitgevoerd project.

De complexiteit van het Cadix B6-project wordt verder onderstreept door de binnenstedelijke locatie op een druk verkeersknooppunt in Antwerpen. Met beperkte werkruimte en de noodzaak om rekening te houden met de omgeving, waren nauwkeurige planning en zorgvuldige uitvoering essentieel voor het succes van dit project.

Bekijk hiernaast de projectfilm.

Bij Key Staal kijken we uit naar de mogelijkheid om uw volgende project tot een succes te maken!

© 2024 Key Staal B.V.

Delen