C-SIGHT CADZAND

Opdrachtgever: BodemBouw
Hoofdaannemer: Cordeel
Onderaannemer: Key Staal

Cordeel realiseert het woonproject C-Sight in Cadzand, gelegen langs de kust tegenover de jachthaven. Dit gebouw bevindt zich tussen bestaande bebouwing en wordt voorzien van een 2-laagse ondergrondse parkeergarage.

Werkzaamheden Key Staal

De 2-laagse ondergrondse kelder wordt gerealiseerd in een bouwkuip die door Bodembouw is voorzien van trillingsvrije CutterSoilMix-wanden. KeyStaal heeft in opdracht van BodemBouw een rol vervuld bij de realisatie van de bouwkuip voor dit woongebouw, waarbij we verantwoordelijk waren voor het leveren, samenstellen, monteren en demonteren van twee modulaire stempelconstructies, inclusief de benodigde engineering.

Ons  modulaire stempelsysteem bleek bij uitstek geschikt voor de realisatie van deze bouwkuip, tussen twee bestaande gebouwen in. Onze werkzaamheden omvatten het plaatsen van onze modulaire stempelconstructies. Om zettingen in de omgeving  tot een minimum te beperken (en daarmee de risico’s voor naast gelegen gebouwen) is de stempelconstructie na het aanbrengen nabij de naastgelegen bestaande gebouwen onder voorspanning gebracht middels ons innovatie vijzelsysteem.

Bijzonderheden

De bouwlocatie bevindt zich aan de rand van een Natura 2000-gebied, wat resulteert in strengere wet- en regelgeving met betrekking tot bouwactiviteiten. Dankzij het hergebruik van het modulaire stempelsysteem heeft dit een lagere ecologische voetafdruk dan conventionele stempelconstructies.

Bij Key Staal kijken we uit naar de mogelijkheid om uw volgende project tot een succes te maken!

© 2024 Key Staal B.V.

Delen