De Meester Haarlem

Hoofdaannemer: Bouwcombinatie Scholtens-Toekomst VOF
Opdrachtgever: Smet Group
Onderaannemer: Key Staal

De voormalige ambachtsschool aan De Verspronckweg in Haarlem is door ontwikkelaar COD en investeerder Bouwinvest getransformeerd tot De Meester van Haarlem. Dit monumentale hoofdgebouw uit 1920, gelegen in de sfeervolle Kleverparkbuurt, heeft een uitgebreide renovatie ondergaanen zijn er twee nieuwbouwvleugels toegevoegd, inclusief een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met 156 parkeerplaatsen.

Werkzaamheden Key Staal

Key Staal werd door Smet Group Nederland belast met verschillende taken in dit bijzondere project, waaronder het leveren, samenstellen, monteren, van een 2-laags stempelconstructie in de bouwput, inclusief de benodigde detailengineering. Na het aanbrengen van de stempeling kon worden overgaan tot het uitgraven en realiseren van de betonnen kelder.

Na voltooiing van deze fase werd Key Staal de stempeling gefaseerd verwijderd.

Bijzonderheden

Het behoud van het monumentale schoolgebouw vereiste uiterste zorgvuldigheid tijdens de werkzaamheden. Bovendien bevond de bouwlocatie zich in een stedelijke omgeving. Een kernaspect van dit project was dan ook het streven om verstoringen voor de omgeving tot een minimum te beperken. Met ruime ervaring op dit gebied heeft Key Staal een cruciale rol gespeeld in het waarborgen van deze delicate balans tussen behoud van het erfgoed en minimalisering van overlast.

Bij Key Staal kijken we uit naar de mogelijkheid om uw volgende project tot een succes te maken!

© 2024 Key Staal B.V.

Delen